Pages

Monday, December 5, 2011

Stress out!

Giler punyer stress!
aku xtipu,
rase nak nangis,
rase cam nak quit doing all this,
but i know i cant,
i have to bear,
cant stand.

Thursday, November 24, 2011

Busy

Sebenarnye,aku ade taip post thru phone,
pastu tah ape binatang tah,xboleh nak post plak,
so tadah je la post yg isi xde kaitan ngan tajuk...
malas nak taip dah..
bengal...grrrrr....

Thursday, November 17, 2011

*Sigh

I'm stuck with pile of workload,
no time to even think about other people feelings,
Im just voice it out,with no intention to make u hurt,or dissapointed,Im sorry,
maybe i just being so ignorant,
am i?

I knew now,u avoiding me,
try to be good to me,
to appear as one,maybe,
No hard feeling,babe,
at least not on my side,
i dont know yours..

*sigh
------------------------------------------------------------------------------------

** u mad at me?i have to face this.i hope it wont be so long to put everything back to normal

Friday, November 11, 2011

Empty

Caca merba hidup aku lately,
empty...maybe lonely is the most suitable word to explain,
too tired with all that rubbish,
Alhamdullilah,there are some people who cares much,
Thank you,love ya'll=)

note:Life is not going to be so easy...but Allah,pls help me.

note 2:skang asyik nak nyanyi lagu Adele je...

Friday, October 14, 2011

Nak Upload gambar tp pemalas

Hello...
Kebohsanan di opis,
dgn ujan lebatnye,
dgn manusia bape kerat je yg tinggal,
mmg menjana perasan nak tdo la.serius.
smpi duduk pon boleh tersengguk,
ni nasib baik aku taip ni x tersengguk gak.
Jubah convo n collect stage photo sume aku suh org je,
xde mase n terlalu banyak kekangan.
dgn nak balik kampung nye, dgn keje nye,
cuti for Oct dah la frozen,
xdapek acik nak coti,
plus still probation,so malas nak amik cuti,
t kene tolak gaji..muahahahaha..
tu la yg sy cube elakkan seboleh2 nye..
tp sejujurnye,mmg aku malas nak keje.
tmbah2 sekarang ni,
keje aku ciput sgt,
buat 2 3 keje,pastu melangok,
download muvi lah,lagu la...
tp still xdapat nak luangkan mase nak update blog,
sbb xde idea,beku..
hari ni jumaat,xsabar sgt nak balik n nak bgn lewat bg esok..

oh ye,aku dapat sample libresse,
dah smpi kat umah,
pastu mak aku kecoh,die ingat ade jantan bg aku pad,
ish..klu ye pon org nak bg xkan sampi berpos bagai,
buat bunag duit je,baik bg by hand.
dah lame dah rase nye jawap soalan online libresse tu,
baru skang nak dapat?
anyway,tahnk you libresse.
skkang ni aku mmg dah pakai libresse je..
best,besar n berbelah di belakang(gaya iklan)
hahahhaha...

note:sorila, cite aku melompat2...sabar je la ek
cah,jgn nangis mase keje...saba je..

Tuesday, October 11, 2011

My convocation day

Thanks friends for the flowers n chocolate,
Importantly, thanks for coming,
i was so shocked when i know they were coming for my convocation,
it is such a long wait actually,
1 year...not long enough ha?
i dun really care with all the convo-thing,
cos of the long wait,maybe...
but my friends changed that feeling..
they were cominggggg...
i felt so touch..blessed,loved...
Thank you..
thats all i can said...
thanks for being such a good buddies...
love u ever..

note:congrats noi, piah, cah=)
i'll post the pics later..
tight up with all the works matter and busy schedule..see u then..=)

Tuesday, September 20, 2011

Blackout

Afternoon to all,
hari ni kepala pening,
standardla klu pose,hahaha
tah pape..

Semalam balik umah awal.
namenye pon keje yillek kan.
so harusla balik on time,
smpi umah,blackout okkkk,
dah la tengah berpoluh semangkuk,
klu lap,boleh perah ok,
ok itu exegerate..

note:hari ni pon nak balik awal,i mean on time,sbb nak masak tuk buka pose.menu hari ni ialah sotong goreng tepong,sardin n syur kubis...yummy...daaa...

Monday, September 19, 2011

Random & Rambling 10

Dah lame giler rase x update mcm ni,
i mean all this while aku akan tepek je ape yg ade,
bkn idea sendiri la,
asal ade,asalkan berupdate,sudah...
since start keje yg baru ni,
serius bz giler,
even baru sebulan keje,
almost a month,plus minus...
dah 5 6 kali jugak la balik malam,
aku x jangka sebenarnye,
sbb newcomer kan,
it supposed not to happened,
tp xpela,its part of sacrifice as well,
bersyukur sgt dapat keje ni,
keje die best..
and the best part now, i don need to balik rumah tuk solat,
i got my own spot to perform prayers...=)
This is just s kewl(-_')

Hari ni xramai sgt kat opis,
like tinggal 3 orang je kat opis...
yes 3 org je,
sume org g programme,
september is the month of tiredness,
sbb august dah rehat sbb ramadhan,
so bln ni bertimpa2 programme,
rezeki tu...Syukur...

note:hari ni nak balik on time..harus gunakan peluang yg ade(kuar tanduk)..countdown je ni...hahahahaha

Friday, September 16, 2011

Gilo!

Pada satu malam, ada pasangan yg agak berumur sedang makan malam dengan romantiknya bagi menyambut ulangtahun perkahwinan mereka yg ke 50 tahun. 

Suaminya, seorang Tan Sri dan bekas ahli politik mula bercerita tentang nostalgia mereka suami isteri, sekian lama hidup bersama, suka duka, susah dan senang. 

Si suami memang menyanjung isterinnya, bernama Maria. 

"Maria, selama kita kahwin ni, suka duka kita lalui, susah senang kita tempuh, abang amat menyanyang Maria, tapi ada satu perkara yg asyik bermain-main di benak abang ni dan abang selalu bertanya-tanya. 

Berterus-teranglah dgn abang pada malam ni, pernah tak Maria curang dgn abang selama ni?" 

Maria agak terkedu sekejap dan merenung panjang muka suaminya itu, lalu berkata dengan penuh kekesalan, "Ya abang, Maria mengaku pernah curang dgn abang, tapi hanya 3 kali sahaja selama ni" 

"3 kali?" Tan Sri tu agak terkejut, tapi tak la marah, dah tua dah dan memang berniat utk memaafkan isterinya,"Bagaimana boleh terjadi 3 kali tu Maria?" 

Perlahan jer la isteri dia mula membuka lebaran cerita lama, "Abang ingatkan masa kita mula-mula kawin, terus beli rumah dan selang beberapa tahun, kita susah sangat masa tu hingga rumah kita hampir nak dirampas oleh bank" 

"Ya, abang ingat peristiwa tu" jawab si suami. Si isteri menyambung cerita, "Abang pasti ingat yg pada satu petang tu Maria pergi jumpa pegawai bank tu dan esoknya, bank tu tak jadi rampas rumah kita, malah bagi tambahan pinjaman utk abang mulakan perniagaan.." 

"Emmmm.. sukar buat abang menerima kenyataan ini, tapi abang maafkan maria kerana apa yg maria buat tu untuk masa depan kita jugak", kata si suami, " Kali ke 2 pulak?" 

"Abang ingat tak, abang hampir menemui maut sebab ketumbuhan dalam otak pembedahan?" si isteri menyambung cerita "Ya, abang ingat" jawab si suami. "Kalau macam tu, abang pasti ingat yg Maria ada pergi jumpa doctor pakar tu dan esoknya, dia setuju buat pembedahan utk abang tanpa bayaran apa-apa pun.." 

"Oh maria, walau perit hati ini mendengarkan, tapi abang tetap maafkan maria sebab apa yg maria buat tu untuk masa depan kita jugak dan kerana sayangkan abang jugak.. yang kali ke 3 macam mana pulak? ", kata si Tan Sri. Si isteri menundukkan mukanya dan menjawab penuh lemah, "Abang, ingat tak masa abang bertanding merebut kerusi bahagian dan abang perlukan 248 undi lagi...." 

Tan Sri pengsan kat situ jugak...

Wednesday, September 7, 2011

Beberape cite budak itam..wakaka


LAWAK

1.Cium Isteri


Pada suatu pagi, bertanya si isteri pada si suami:

Isteri :Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?

Suami :Kenapa?

Isteri :Tiap pagi sebelum pergi kerja, suami dia akan cium isterinya. Bila pulang
kerja, dia akan berikan isterinya sekuntum bunga mawar. Loving betullah
mereka. Kenapa abang tak buat macam tu?

Suami :Nak mampus... Mana abang kenal isteri dia?'


2.Bunuh Setan


Suatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau si isteri menceritakan apa yang didengarnya dalam kuliah tersebut kepada suaminya.

'Abang, abang nak tau tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu bersatu/bersetubuh kan bang, dengan cara yang betul dan menjaga syarat yang
betul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala sama seperti membunuh 10 ekor atau beberapa ekor syaitan'.

Kata si suami 'yerr kerr?' Tak apa malam ni malam Jumaat, masa yang sesuai untuk bunuh syaitan kan , betul tak sayanggg? sambil ketawa..

Isteri hanya tersenyum panjang. Selang dua hari kemudian, si isteri berkata:

'banggg, jom kita bunuh syaitan... bang'.
Si suami tersenyum panjang.
Selang dua hari kemudian,
si isteri berkata:
'banggg, jom kita bunuh syaitan... bang'.
'takpe...tunggulah malam'.
Esoknya si isteri berkata:
'banggg, jom kita bunuh syaitan...bang' .
Si suami diam sambil mengangguk lemah.
Esoknya si isteri berkata
'banggg, jom kita bunuh syaitan... '.
Si suami tiba - tiba marah dan berkata ...........
'Ayang nie nak bunuh syaitan ke atau nak bunuh abang'


3.Pak pandir menunjukankan kepandaiannya



Nak dijadikan cerita, suatu hari pak pandir melalui satu lorong yang kecik semasa hendak pulang ke rumahnye.

Entah macamana, di tengah perjalanannye tadi dia terjumpe seketul taik yang masih panas.

Tapi dia masih konpius sama ada betul ke bende yang dia jumpe tu seketul taik.

Oleh kerana kemusykilan yang teramat sangat tu, pak pandir ambil keputusan untuk mengkaji sampel najis berkenaan.
Pak pandir tengok ngan lebih dekat taik tersebut, lalu dia berkata,
'Bentuk macam taik...' Lepas tu dia pegang pulak taik tu, lalu dia berkata,
'Lembik...macam taik..'
Lepas tu dia ambik sikit taik tu lalu dia hidu
taik tu, lepas tu dia berkata,
'Bau macam taik.'
Oleh kerana pak pandir ni masih ragu-ragu dengan taik tu lalu dia pun mengambil keptusan untuk menjilat sedikit taik tersebut.

Sebaik sahaja dia menjilat taik berkenaan dia pun menjerit....
'MEMANG TAIK! NASIB BAIK AKU TAK TERPIJAK!!!'




4.Mamak dapat anak



Suatu hari sedang Ali minum teh di gerai Mamak yang biasa dikunjunginya,

tiba-tiba Mamak gerai tersebut bersorak gembira

dan terus datang kepadanya

Ali: Apa yang suka sangat Mamak ni?
Mamak: Saya bini juga surat India mari.
Ali: Apa dia cakap? Tentu good news....
Mamak: Dalam dia punya surat ada cakap sudah beranak. New baby!Ayo.... saya banyak suka hati la. Saya belanja awak free minum jugak!
Ali:Tahniah! Mamak. Ini kena balik India cepat ni?
Mamak:Ya la, saya sudah tiga tahun tarak balik.
Ali: Lerrrrrr.??? ??...kalau 3 tahun tarak balik tu anak siapa? Hahahaha…



5..kisah 2 ekor burung.


Di sebuah kedai menjual burung, terdapat 2 ekor burung kakak tua.

Kedua burung itu berbeza, yang satu suka bernyanyi dan yang satunya lagi hanya diam saja,

datang seorang lelaki ingin membeli burung kakak tua.Ia berkata kepada si penjual burung.
Pembeli :Berapa harga burung kakak tua ini...??
Penjual: Kalau yang suka menyanyi itu $500, sedangkan yang diam itu $1000.
Pembeli: Ahhh...?? Kenapa yang suka menyanyi lebih murah dari yang diam.
Penjual: Yaa...memang berbeza, yang berharaga $1000 itu ialah pencipta lagunya.


6.Belajar bahasa English


Seorang gadis yang Bahasa Ingerisnya kacau-bilau. .. suatu hari terlanggar seorang pelancong US ketika berjalan2 di The mall

Gadis:' I'm sorry '
Pelancong:' I'm sorry, too '
Si gadis kelihatan bingung kerana tidak faham apa yang diperkatakan oleh pelancong itu.. dia meneka2 dan terus menjawab..
Gadis:' I'm sorry. three '
Pelancong: ' What are you sorry for? '
Gadis:'I'm sorry, five '


7.Kek Hari jadi...



Seorang lelaki telah pergi ke sebuah kedai kek untuk memesan sebiji kek sempena hari jadi isterinya.

'Apa yang hendak ditulis pada kek ulang tahun ini,encik?' tanya si gadis manis yang bertugas di kaunter kepada lelaki itu.

'Mmmm, tulis saja 'Sayang tidak bertambah tua' di bahagian atas,
kemudian sambung dengan 'Sayang cuma bertambah cantik' di bahagian bawah,'kata lelaki itu. Esoknya, lelaki itu datang mengambil kek yang ditempahnya itu dan terus membawa pulang ke rumah untuk dipersembahkan kepada isterinya yang tersayang di hadapan tetamu-tetamu yang lain. Dan ketika kek itu dibuka di depan isteri dan tetamu undangan yang lain, lelaki itu setengah pengsan ketika membaca tulisan yang tertera di kek itu:

'SAYANG TIDAK BERTAMBAH TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA BERTAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN BAWAH.'


8.Anak siapa??


Suzy menyampaikan hasrat hatinya kepada bapanya untuk berkahwin dengan Robert,

Jejaka pilihannya yang juga adalah jiran dan teman sepermainannya sejak kecil lagi.
Suzy :Ayah, Robert melamar saya. Kami mahu berkahwin.
Ayah :Apa? Tidak boleh! Kamu boleh berkahwin dengan sesiapa saja kecuali Robert.
Suzy:Tapi mengapa?
Ayah :(Separuh berbisik) Kerana Robert sebenarnya adalah abangmu.Tapi, jangan beritahu ibumu ye! Terkejut dengan jawapan itu,suzy pergi pula kepada ibunya.
Suzy :Ibu, Ayah melarang saya berkahwin dengan Robert.
Ibu :Tak usah dengar cakap ayah kamu tu. Kamu boleh kahwin dengan sesiapa yang kamu suka termasuk Robert.
Suzi :Tapi kata ayah, Robert itu abang saya.Adik beradik kan tak boleh kahwin..
Ibu :(Separuh berbisik) Hmmm....Ayah kamu pun tak tahu kamu bukan anaknya.
Suzy :Ha!!??!!


1)     Semua haiwan jadi monyet,monyet jadi apa?
  jwpn: Jadi banyak.

2) Antara ekor lembu dengan ekor tikus... ekor mana yg lebih pjg & kenapa?
  jwpn: ekor tikus lebih panjang sebab mencecah lantai

3) Dari banyak banyak burung, burung mana jaga atuknya sendiri?
  jwpn: Burung belatuk aaa

4) Kalau kereta berhenti apa yg turun dulu ....?
  jwpn: Speedometer turun dulu

5) kalu bas kemalangan n bas tu terjatuh ke dalam sungai, apa yang masih hidup lagi walaupun bas tu dalam air...?
  jwpn: road tax dia arrr....

6) kete apa yang bolih jalan dari pokok ke pokok?
  jwpn: mazda 323 (tree to tree)

7) apa yang paling pandai dalam makmal?
  jwpn: termometer sebab byk degree:-p

8) Kumpulan Orang Asli Paling Berjaya
  jwpn: O.A.G (Orang Asli Gombak tapi leh gak dpgil Org Alor Gajah…huhuhu…)

9) Kumpulan Rock yang Paling wangi
  jwpn: MAY (Bau Sabun)




Dalam Banyak2 air,air apa yg paling berani?

Kalau nak tahu, jawapan yg sebenarnye ialah air
terjun..sebab dia berani terjun!!!! Ha!!! Ha!!! Ha!!!!!

Banyak- banyak binatang...binatang apa keluar “haid”...
jwpn: kura-kura r………

ala tu pun tak tahu...keluar “HEAD”....tak paham jugak.ala kepala le..

Dlm bnyk2 binatang.... . bntg ape yg bertelur dan beranak..... kira 2 alam la
niiii..... ha jwp2.... ...siput babilaaaaa.. ...ye la siput bertelur...babi
beranak....

klu pandai sgt, ce teka……banyak² sungai,
sungai apa yang paling berat?
Jawapannya ialah Sungai Besi...Ha... ha...ha.. .

Kereta dengan motor, mana lebih tua?
jawapannya adalah motor,sebab motor pakai tongkat...

Dlm banyak- banyak pokok,pokok apa yg baik hati?
jwpn dia pokok pisang sebab dia keluarkan jantung dia.

Ni dia satu lagi teka teki dari aku..huruf jawi apa yang ada angin...
huruf TA dan YA laa... kan jadi TAYAR tu

kasut apa yang paling keras?
Kasut batu..salah maa.. kasut BATA laaaa...muhahaha. .lawak ka?

Sebuah bas telah berhenti secara mendadak kerana hampir terlanggar
seekor katak.apakah yang akan turun dahulu selepas pemandu itu behenti?
jawapannya ialah meter bas tulah

Antara huruf A hingga Z,banyak-banyak huruf tu..mane huruf yang boleh
kahwin ...ahhh sape dapat jawab????
jawapannya ialah...huruf i ngan u lerrr..hehehehehe. nih antara
pasangan bercinta lerrr ..hehehehe

note:got this from my fren,we are chat-ing thru email(the work-one)jgn tiru aksi ini..chow!

Monday, September 5, 2011

Very fortunate

hari ni x g opis meaning x g keje,
dapat text dr superior yg aku boleh dtg keje kul 10,
something bad happened to the office,
*not good,not good
aku g je la opis kul 10,
tp polis masih ade kat area situ,
masuk je opis,my bos suh balik je,
sbb x sttle lg,
so,dgn taat nye aku pon balik,
n terus balik masak..
menu hari ni,
ikan goreng n sardin jewww...he3..
tu je yg rajin,
bknnye ade kedai mkn area sini...
tu pon dah bersyukur...alhamdulillah...

sabtu hari tu,
beraya sampai x hengat donia,
sempat la g 5 6 buah rumah area rembau,
mmg satu hari berjalan raye,
best sgt sbb kali ni ramai yg join,
cah pon ade,
tp cah sian sgt, side mirror INSIGHT HYBRID awak da rosak..isk...isk

note:fortunate tu kat aku sbb xpayah g keje tp sian kat company*very unfortunate,isk isk

Monday, August 29, 2011

extreme rambling....

Selamat hari raya sume...
dah wish kat facebook.
turn blog plak...
tahun ni raye tempat yg same lg,
tp schedule da bertukar,
since moyang da meninggal,
so sume org gather kat mah wan je,
fyi.wan aku ade barah mulut n perut,
4th stage..

Esok pas g mah wan belah abah,terus balik pd,umah wan belah mak plak,
cam xterase sgt raye thn ni sejak da bekerja dan dewasa ni scr khususnye

oh ye,aku dapat cuti,hari ni n jumaat ni,2nd sept.
so lame la cuti gue,so,cah,xperlu berlagak dgn kite...hehehehe
however,it were unpaid leaves,
xkisah la,
bulan ni dpt gaji gak,even baru keje seminnggu,
jadikla,dapat gak bg duit raye kat adik aku,
die je la yg dapat duit raye,
yg lain xdapat...hehehehe
sbb gaji ciput,
name pon gaji tuk seminggu,
tp at least ade gak la
dr xde...
mesti la ade,
aku yg jaga gaji..xkan gaji sendiri xmau bayo kottt....

k lah,nak g iron baju...

selamat ari raye n happy merdeka day...everyone...

note:aku dapat duit raye dr company n my boss bg kuih raye...besh2...=)

Friday, August 26, 2011

Problem,plz help me...

First day at work till the 4th day,
i didnt face any problem,whether work matters or other..
today i start puase after 6days break from puase,
and im having problem to find a spot tuk solat in the office,
macam mane ye?
kejap lg da nak masuk zuhur,
i asked the other muslims,
dorang xsolat,
bkn xboleh,but they choose not to,
how!!!!?

Tuesday, August 23, 2011

good start

yesterday was my first day at work,
it was fun,
the people and the environment,
we are break fast together today,
though they not even fasting,hehehehehe..
they just so cool...

this is just a perfect-good-start

Friday, August 19, 2011

takutt..

menghabiskan sisa2 penganguran yg masih berbaki,
debar jugak nak start keje,
alamak hujan lebat disertai kilat.xjadi update....takuuuttttt...

Friday, August 12, 2011

Terhegeh2

Smalam pas magrib ke pas isyak tah,
ajak cah ym,
adelah sesi merapu rapu,
rumah aku ni kan mcm gua,
line ntah ape2,
kdg2 line hp pon mcm tu,
kang tetibe akunye hp tukar ke flight mode,
padahal dlm umah ni,
tu yg aku pelik bar line tu memnjang zero,
klu da hp camtu apatah lg broadband,
lg la mcm hampeh.
terkedek2,terhegeh2,
so sorry la cah,
tetibe kite sign out,
n terus tdo sbb patblas kali plak kite nak sign in ym,
rajin la plak nak tngu,
so tido je pas tu...hehehehehehe...
harap2la awak xmenanti msg berharga dr kite...
sabarla,mase keje ni mmg bnayak dugaannye,
tambah2 bulan puase ni...

note:dah dapat offer letter, 1st thing to do:cr rumah sewa..

Thursday, August 11, 2011

Random and Rambling 9

yeayyy da dapat keje,Allhamdulillah...
Aku start keje 22nd august ni,
so,skang tengah nak cari mah sewa je,
klu boleh nak yg dekat2 opis je,so boleh g jalan kaki je,
and berlaku penjimatan kos di situ krn xmemrlukan tambang ke temapt kerja..
even sewa rumah adelah sedikit mahal,
ade condo area situ,dah tanye dah smalam,
klu aku boleh masuk on 21st,aku masuk la,
klu x pas raye la...sementara tu berulang la dr seremban,
membengkak la mata kena bgn pagi2,
dgn sahur nye lg,
extra pagi la gamaknye...

and aku rase aku xdapat cuti raye,
yela baru start keje kottt,
memandai ko nak mintak coti,
banyak cantik muka kau,
tp nasib baik merdeka jatuh on 2nd raye,still holiday,
so ade la cuti ganti on the following day,
so cuti raye adalah 3 hari,
jadikla kan?drpd xdo lgsung...
meaning, isnin n jumaat tu aku keje..sob sob...
malam raye baru boleh balik kg..

probation period aku adelah 3 months,
tuk allow training before dorang handover sume keje.
this training tuk bg aku familiar dgn company operations,
dgn client, especially dgn sistem yg dorang guna,
dorang kate sistem ni straight forward je,
xmacam company yg lame dulu,quite complicated,
so,looking forward for that..
during this probation period,gaji adalah dipotong 2ratus sbb training kan,
bkn  banyak pon keje...
at least nak jugak la dorang train aku ni,
kang terus bg keje tah pape,
menggagau plak aku memahamkannye...
 ok tu je update terbaru...annyong..
*gambar hiasan sbb da lame xletak pic(^-^)

Monday, August 8, 2011

Menanti mmg menyeksa

Smalam dah la xtdo langsung,
hari ni sedaya upaya cuba tdo siang,
kepala mmg berat,
sakit kepala,
dgn xsenang duduk nye sbb menanti panngilan penting,
penentu hidup seterusnye,
hp mmg sentiasa di tangan,
set the maximum volume,
takut sgt xdengar hp tu berbunyi,
mmg xsenang duduk,
nak baring xsenang,
nak duduk xsenang,
muka murung aje,
dr pagi menunggu call tersebut,
sampi dah habis working hours pon still xdapat kol tu,
last2,hampa sgt,
da give up,
nampaknye kena la g interview lain esok,
fortunately,dgn izin Allah,
that person called me at 6.30pm,
said that i got the JOB!!!!!
u cant imagine how happy i am,
hilang senak di dada,
hilang rase sebal di kepala,
kerja yg aku dambakan,di company yg aku idamkan,akhirnye menjadi milik ku,
Ya Allah,bersyukur ke hadrat Mu Ya Allah,
Terima kasih Allah kerana memakbulkan doaku,
Terima kasih...atas limpahan rahmat-Mu,
rase nak menagis bila dapat call tu,
di saat hati rase sesak sgt,
aku bersyukur ya Allah...



10 things about me u'll need to know

1. aku boleh pakai emas kuning,manik n plastic only,for jewelery i mean...klu pki besi ke,emas putih ke,mesti alah,gatal2,merah2....berlian xpenah cuba la,nak bg i berlian ke?

2. bukan high maintainance..aku pki gak imitation...tp depends la gak kan,barang2 aku xdela sume branded,like someone i knw...

3. Aku baru pas berak bila aku tulis yg no.3 ni

4. Aku xsuke org cakap2 ulang2 bende yg sama..

5. aku,klu da tdo siang xboleh tdo malam..mcm malam td...xlelap2 mata gue...

6. Aku boleh tdo lapan jam je sehari,lebih dr tu,mula la demam2 la,pening2 la...ye,aku mmg mengada...

7. Aku yg kejut mak pak aku melalui miskol tuk sahur pg td, sbb jam beliau xberbunyi...

8.Aku bgn sahur kul 4.46pg..aku mmg kunci jam pd waktu tersebut.

9. Aku dah pegi banyak interview tp still xdapat keje...that's bad :'(

10. i just sleep 1 hour b4 sahur..then sampai skang xtido lg...pas solat subuh baru tdo kot,but b4 tu hapdate ni dulu..

soalan:berdasarkan petikan di atas,pukul berapakah aku tdo td malam?

Usai menaip,aku terus menunaikan solat subuh...berdoa semoga dimurahkan rezeki dan dikurniakan pekerjaan idaman...aminnnn....

Saturday, August 6, 2011

Doa

Assalamualaikum..
Salam Ramadhan ke-6..
Baru pas buka ni,
td siang ke jj S2,saje jenjalan,
ingat nak cr kasut,ade yg berkenan tp tinggal yg display je,
so,hampa je la,
adik ak beli seluar n tshirt,
tu je la kot,
pastu singgah jusco yg jual barang basah tu,
beli twister n frozen pizza tuk berbuka,
semangat nak bakar pizza,huhu...

Jumaat hari tu,g 2nd interview tuk one of the company ni,
area kampung tunku,PJ,
ingat kan tempat tu xleh acces thru lrt,tp rupe nye ade lrt la kat situ,lrt taman paramount,
yela,aku mane de keta lg,
so tu je la yg mampu,
oh ye,doakan aku dapat keje tu ye,
result nye dapat isnin,
Ya Allah,harap2nye dapat la keje tu,
i love the company,the people,the environment,
ntah la,love at the first sight kot...
org nye nampak sgt friendly,
maklom la org seni,
selalu travel,tempat best2 plak tu...
teruja...

note:Ya Allah,kabulkan doa ku...aminnn...

Thursday, August 4, 2011

Poning kepalo acik...

Bulan2 ramadhan ni,rase mcm lambat je mase berlalu,
maklum la,xkeje,
online pon xtau nak tengok ape dah,
facebook da bosan,
blog plak xde yg update,
youtube xtau nak tengok ape,
nak ajak chatting,xtau sape,
lg pon bosan la palk chatting,
berpinar dah mate bergolek2 kat tilam,
sampai bebal2 dah kepala hotak ni...
ntah tngu keje,tah bila dapat,
klu x,dapat gak bg2 duit raye,
sementara ade mase ni,aku tengok2 jugakla website university,
kot2 ade news pasal convo,
ye,aku xconvo2 lg...
berjanggut nak tngu sbb once a year je convo nye,
some uni kan twice,ke aku yg xtau?

kang dah sampi convo still xdapat keje,
klu org xtnye,xdela malu sgt,
kang ade je gatal mulut tanye,keje mane,
plus klu yg tanye keje tempat2 best,maunye rase mcm sorok muka dalam baldi,
over plak...
susah ok nak cr keje skang...
ok la nak sambung explore ape yg patut dgn jalur lebar yg adooo...

Tuesday, August 2, 2011

Panas hati

baru balik bazar ramadhan,
pegi yg dekat2 rumah je,
xlarat nak g jauh2,
tu pon da sesak mcm nak mati,
belinye xde la banyak,
berpeluh nye sekilang,
aku xde la mengidam sgt nak mkn itu ini,
makan je ape yg ade,
pas g bazar tu singgah kedai runcit plak,
sbb bak beli kelapa,tp x mesin la,
mesin sendiri je,tp nak suh org tu belah...

mak aku:nak kelapa ni due,belah ye,elok x ni?
org menjengkelkan:elokla!klu x elok da buang da kat tong sampah tu...(dengan muka kerot2 mintak penampar)
mak aku:eh,tanye pon xboleh?
org menjengkelkan:yela,lain mcm je tnye tu...

ish,aku,klu la org tu bkn da tua,mmg aku maki je kat situ,hilang sabar di buatnye..kurang ajar sgt
nak meniaga ke xnak meniaga,
mmg rase nak bg sedas dua kat muka die,
mengurankan pahala puase je bulan ramadhan ni,dgn kewujudan manusia mcm tu...

note:still panas hati.2nd day ni penat sket...dahaga semacam je.

first ramadhan

First ramadhan, Alhamdullilah,xbnyak cabaran,
xdela mcm budak kecik nak bgada2 ke,
sbb aku mmg klu tetibe puase,rase mcm perut xready,
mula la nak berbunyik bagai,
tp smalam syukur,xde bebunyik ke ape...
tp tidonye lebih,kurang elok di situ..
berbuka pon ala kadar,
xde ke bazar pon,
sbb tinggal bertiga di rumah,
xseronok nak ke bazar,
pastu rase malas juga..
klu dah berbuka pon ala kadar,
apatah lg sahurnye,
lg la super-simple.
Fyi,aku da pon beli baju raye,2 ari lepas,
tu pon dgn cah,beli jubah je,hik3
xberminat langsung nak cr baju raye,
sbb xkeje kan,
rase cam xsemangat nak raye..

note:nak tngu subuh sebenarnye ni,tu yg hapdate blog dulu,
lambat la plak subuh ni,kang asyik nak minum air je...huhu..selamat berpuase tuk hari kedua ni..*wink..hari ni nak g bazar lah..

Monday, August 1, 2011

Random & Rambling 8

Kan korang tau yg aku tengah cr keje n skang dalam fasa pengangguran yg da masuk sebulan pon. Hari ni da start puase, insyaAllah.so aku plan nak rehat je dulu kat rumah.pasal loan sume tu,aku pinjam je duit mak pak dulu.terpaksa la.bkn senang nak cr keje.aku da usaha..tp lom ade hasil nye buat masa ni...klu ade rezeki,ada lah..bumi Allah ni luas. tapi,klu ade interview yg best,aku pegi jugokla..
16th july hari tu,kan ramai yg dapat g exam pegawai tadbir dan diplomatik(ptd) nye exam...aku tau pon sbb tengok status kat fb yg sume org pon gigih study sbb nak g exam tu.isk..terpana jugakla,sbb aku xdapat pon...aku nyatakan kanla kesdihan aku tu kat kwn aku sorang ni.die kate,sume org yg apply ptd thru spa rase nye dipanggil tuk exam tu.die kate cube check kat spa nye website.
So aku checkla,mane tau aku dapat sbb alamat aku guna alamat kampong n the other hp number pond ah lame terminate,email pon da xpki since da kena hacked dulu.then,bl check,rupenye aku xapply pon tuk post tu...haru gilos.overlooked kot...so,terus update n apply for  ptd n resubmit...suwa suwei kamuning tollll...

note: Selamat menyambut Ramadhan al-mubarak pade semua umat islam,terutama yang membace blog ni..Semoga kite semua sentiase di bawah limpahan rahmat-Nya..insyaAllah...

Sunday, July 31, 2011

yesterday's report

Finally...updated!
Smalam g dinner kat luar bersama family,
pas makan singgah kompleks sukan sremban,
ade mcm ekspo kat situ,
ade jupe kerongsang yg panjang2,
selalu org pki kat celah2 lemak bawah dagu tu,hahaha...
cah aka pakar fesyen kate,klu pki kerongsang bebesar gitu,
muka akan nampak besar,
hehehe..
wlupon muka da besar alam,aku nak gak...
aku beli satu,mak beli satu..
pastu tuk dijadikan penambah perisa,
aku n abg aku pon duet,nyanyi atas pentas,
hahaha...sengal giler..
first time nyanyi depan org ramai,
perasan suare sedap..
ok lah..nak g cuci baju,
even baju2 tu mesin yg godak,kenala wat keje2 lain,
kang cmne nak jadi menantu org...
wahhhh....nak gak kawennnn...

Friday, July 15, 2011

Updated! (Quote version)

Klu korang pasan,aku dah ade tab baru kat heading tu,
klu xpasan xpe,meh aku pasan kan..hehehehe
rase kagum dgn diri sendiri,
bg korang mmg rase xde ape kot,
tp bg aku yg buta IT ni,vangga ok vangga...
klu ade mase t aku hapdate lg,
walaupon xde org hadap pon aku update ke tak,
yg penting kite enjoy!!!!
eh,yg penting self satisfaction...*wink..

note:aku mmg slalu terkenyit2 mate skang,tp xde gak org berkenan,hehehehe..

note2:Tak mati kite dek kutukan org,n xhidup kite dek pujian org

Thursday, July 14, 2011

Belian Ihsan

Assalamualaikum....=)

Entry ni di buat selepas menangis membace novel,hehehehe...
first time beb,*vangga2
aku baru abes bace novel,
but skang aku nak let go novel ni,
masih kelihatan baru,
xde kesan2 lipat,xde cakar2 ayam,xde gambar kartun hodoh dan sebagainye...
jalan cerite mmg best,
xdela meleseh2,
harga asal RM26.90,
tapi aku nak jual rm20(klu amik sendiri),
klu nak post aku charge extra rm5,
sbb buku ni tebal dik 810 pages,
mmg puas la membace,
xpayah la tido,
benti bace time mkn minum,terberak n solat,
yg lain tu biar tertangguh dulu,hehehehe...
tp jgn smpi bunga kat luar mati kelaparan plak..

wink*sila lah beli(bkn nak menggoda tp nak meniaga)

note:nak jual novel ni sbb nak beli novel baru,maklumla,penganggur mane de duit...hehehehe..
 *klu berminat boleh tinggalkan emel kat ruangan comment, xpon nak letak no.tepon pon xpe, dun worry aku xkan publish comment tu sume..kang berderu2 plak msg xdiundang kan...klu yg tau no.tepon aku tu,leh terus msg je la sayang2 sume ye...hehehehe...t detailnye tuk pembelian leh texting2 or calling2 aje..xpun nak lebih mudah lg menyenangkan,tinggalkan jejak kat chatbox,cakap nak beli novel ni,harusla serius mau beli tau,nawaitu harus benar sebenar2 nye,the aku akn ke blog or emel korang,n aku akan bg no tepon..papai sumeee..gudnite=)

Tuesday, July 12, 2011

Ganbatte!

we both (cah n i) in the midst of seeking a job,
Cah ade interview esok,
Good Luck Cah,
n me too having an exam on 20th,
tengah gigih study,
xdela gigih sgt,
but it does make me feel nervous,
dah lame x pegang pensel 2b,
lupe dah care lorek2 kertas OMR ni,
ok,xdela lupa,
tp menggeletar la jugak jari jemari,
fuhhh...debar,
coz i want this job so much,
Pray for me, friends..

note:sambil2 study sempat jugak layan drama korea,pastu bl dah tengok drama korea,mula la nak mkn megi..ish...usah mudah lupa k,nak exam ni=)

Sunday, July 10, 2011

Pentakut

Seminggu lepas,pas kenduri tu,
nenek aku stay rumah aku smpi ahad,
sbb ahad ade kenduri mah mak cik aku,
so die terus stay kat sana la..

dlm seminngu die duk mah aku ni,
aku xtido dgn die,cume 2 mlm pertama je,
sbb die kate aku sepak terajang die time tdo,
ok,xdela terajang tp terrrrr sepak la,
mungkinla,aku xsedar,
kate nye tdo lasak kan,
so aku tido bilik lain sensorang,
die tdo bilik aku,
tp tah knp aku nak tido mlm td,
cam xsedap hati,
n takut sebenarnye,
sbb dengar mcm2 bunyi,
xde ape pon sebenarnye,
tp dah dasar penakut kan,
terus merangkak balik bilik,tdo dgn org tua tu..
takuiiitt...hahahaha...
bl bgn pg teringat2,
ketawa kan dr sendiri...
tah ape tah...

ngantuk,nak tdo sat,
mlm td tdo lambat sbb membayangkan yg bkn2,
serammm...seriau pon ado...

Saturday, July 9, 2011

Shop HOP

Last Moarnday, aku n adik aku g sogo n jalan TAR tu,
dekat je kan,jalan2 situ gak lepas,
g maybank dulu sbb nak register m2u,
dah ade m2u tp xdapat tac no thru sms,
so nak buat yg tu la,
later,g jenjalan kat sog,
cari bag n adik aku nak beli suar,
then g jalan tar cari tudung plak,
sbb mak aku kirim tudung,
bnyak n murah2,gerammm...
beli 4 pasang je,
pastu melapar la plak,
g mkn dulu b4 balik,
ingt nak mkn mcd je,tp cam boring plak,
nampak nandos,mkn ctu je la,
padahal,nandos lg...
tp mkn nandos xboringg,heheheehhe,
adik aku xsuke nandos sbb masam katenye,
tp aku suka,
aku bayar,so sukati aku...hahahahaha..
pedas melampau,
eh,baru aku tau kat nandos leh refill air,menjakun jap...
since pedas nak mamposss 3x gak aku refill air,
sampi waitress tu wat2 xpandang kitorang,takut kitorang mintak air lg,hahahahaha...
sukati la kan duit aku..ko tu keje,isi jela,bkn duit ko pn....(berlagak)
customer service beb...we pay,so layan je la..bangang...emo plak...
ingat nak cari baju kurung jugak,tp xde yg berkenan,
kan dah nak dekat nak raye ni...
xtau lg la bl lg nak g..
ingat nak cr cotton je,
sbb senang iron,senang kate xpayah iron pon xpe,
sbb aku pemalas...
baju licin2 ni perot murtabak senang nampak,
xselesa,
baju cotton leh srok2 sket...huhu

then nak balik tu,bl dah smpai seremban,
singgah shell ke bhp tah tuk isi minyak,
ade cam construction sket area station tu,
cari2la mane kaunter nak bayar ni,
melilau2 mate then jumpe ni..
haish,cube la senonoh sket tempat bayar tu,
serupa reban ayam pon ade..

then,terus balik rumah..tidooo..penat...

Friday, July 8, 2011

Penjimatan Hebat!

Bagi penganggur yg xreti duk diam spt aku,
mesti kejap je bontot da panas ketika duk di rumah atau pon di luar rumah,
jd sbg langkah menhilangkan sedikit kadar kebosananan,
aku pon g nursery,carik bunga bungaan,dgn niat mahu menanam di rumah,
almaklom rumah aku mane penah berbunga,
so,sbg permulaan,beli la 2 jenis bunga dulu,
klu menjadi nak beli la bunga lg..

setelah mentry,best gak tanam2 bunga,
cantik pon cantik,
Alhamdulillah,2 bunga yg aku tanam tu menjadi,
jap g aku tepek..
aku pon xtau ape name bunga tu,so jgn tanye,
t nak g beli bunga lain plak,
sementara masih rajin n tegar sbg penganggur tu,
ayuh kerahkan tenaga yg ade,
kuar jugak titik2 perpeluhan,beberapa titik je la...

*2 bunga yg xdiketahui name nye,pokok kari n aloe vera...

*ni pokok lada api,pokok wajib ade kat negeri sembilan...hehehehe...
pokok kari n pokok lada ni cara2 mengurangkan belanja dapur isi rumah...*wink

note:tah bila nampak hasilnye tuuiiihhh...

Membohsan!

Mode:actively seeking for a job..

dah membosan duk kat umah,
semakin menjadi pentamak,
penggemok,sbb berebut mkn dgn mak sendiri..huhu..

makin hari perut makin tebal,
dah boleh wat main play-doh...
pinggang pon da sakit,duk berlama-lamaan,
memanjang mengadap pc tengok cite korea xabes2...

Bulan ni, mcd bg coupon ni plak...
tp beef,nak ke xnak?mmm....

Saturday, July 2, 2011

Penjanaan pernyahtinjaan

x tido lg ni,
penat gilosss,bahu da berlekuk da rase nye...
penat yg amat..
tp perut buat hal plak,
memulas2..
agaknye bnyk sgt makan laksa,sehingga menjana perasaan nak berak berkali2,
sampi berpoluh2 terberak,dah la panas mlm ni,
harap2 kurus(harapan palsu tuk diri sendiri)
td mase kenduri sedara2 sepupu2 sume kate aku dah tembam,
sebenarnye nak ckp gemok,tp bertapis la sket kan...

xtau nak taip ape dah,so stop kat cni je la...hehehehe...
sket je hapdate,lebih baik xpayah...
nak g mandi jap,pastu tido..
panassss....

Random & Rambling 7

My last day at work was sux!
why?!

Aku mmg nak siapkan sume keje yg outstanding before blah,
xbanyak pon,b4 aku hand over sume keje tu kat staff lain,
n they asked me to finish all those job,
the one that very tedious,
aku xkisqah,
tp bila jadahnye nak siap klu dorang asyik2 pass keje kat aku?
mmg xkan siapla kan,
dah la last day,
sepatutnye da siap dah,
tp makin petang makin bertambah,
x gak surut2,
aku xmau la tinggalkan keje separuh jalan,
klu boleh biarla meninggalkan company tu dgn nama baik...
betul x?
haish...xsuke tau org ngata2...

my boss was very sweet,
personally emailed me with fascinating words,
very sweet of u...hehehehe...
i felt blessed for having that kind of boss...
tp yg pencacai2 bawahan ni plak yg mcm harammm pe'el masing2..
watever it is, dah abes keje dah...
start dah dunia pengangguran aku..

note:baru abes kenduri doa selamat...alhamdulillah berjalan lancar,lauk pon xberebih x berkurang...tq cah sbb buatkan cream puff and sudi dtg mah kite...=)

Wednesday, June 29, 2011

Sayonara~


Tomorrow is my birthday cum my last day working in 'Japan',
sedih la jugak,
tp nak wat cmne kan,
yg bermula pasti akan berakhir..
esok aku gerak dr seremban je,
sambil angkut cake beli sendiri kat secret recipe..hehehehe...
dorang kan slalu belanja aku,
ni turn aku plak,
mungkin esok last jumpe dorang sume,
manela tau...

Pas balik dr karaoke td,
dengan abg n adik ak,
mmg beriya la karok smpai hilang2 suare...
sedap ke sore ko?ahax!

terus singgah secret recipe,
beli kek for tomorrow,
xtau nak tulis ape atas kek,
ala kadar je la...
beli choc indulgance je,
ingat nak beli choc mud tp takut cair lebih dasyat plak,
indulgance kan hard sket,kan?
aku rase la,nak compare dgn choc mud..
malas rasenye nak g keje esok,
kene bgn pagi2 lg, hatoiii...
kemalasan hingga ke titisan terakhir...


*nyum..nyum..sukeee..

Tuesday, June 28, 2011

Ini bkn pelincir tp kejuruteraan bendalir~

Pagi ni xtvt penyahtinjaan aku berlaku dgn sgt pantas,
kerana hasil yg keluar berbentuk bendalir.
tidak seperti selalu yakni lebih berbentuk pepejal,
or at least 20% air dan selebihnye adalah pepejal dan wap(read:bau)
Aku pon xtau ape aku mkn smalam,
tengahari menjamu di kampachi,membedal beef,
malam mkn yong tau foo,
ke semuanye di taja,
ni yang rase nak mempersoalkan keikhlasan ni,
wah,tetibe...
xla...tau korang ikhlas,
'murtabak' aku je yg xikhlas kotttt...
ooppssss....tis did it again...
mencirit lagiii....

perut bergelora ni,
asyik bunyik2 je...nyampah!
nak mc tp tinggal bape hari je lagi,xkan nak mc plak,
esok dah cuti,so bertahan je la....

note:cah,jgn lupe watkan kite cream puff...nyum...nyum...even mcm ni pon still ingat makanan*wink

Monday, June 27, 2011

Kantuk is a friend of mine

Hari ni g keje dr seremban...
Mengantuk yang hamat,
bgn kul 5.30 la kate kan,
naik je tren terus tido,
tersengguk2 plak tu, smpi org sebelah kuar api2 kat mulut n mate...
gelap lg kat luar so xnampak sampai stesen mane,
announcement pon nak xnak je,
dengar pon sayup2,
tibe2 da smpi kepong...!
pusing balik ke kl sentral,mcm bangang,
sampai kl sentral,jd satu perkara yg memalukan,
aku terlanggar satu papan tanda ladies coach tu sampai tumbang,
dahla besi,bunyi nye x menahan kuat,
dah la malu,kena plak tegakkan balik bende alah tu,
pastu terus pura2 cari tiket dalam bag..
malu..malu...

bergegas ke luar nak catch up monorail plak,
skali ujan...
meredha lagiii...
tu tngu tepi jalan nasib baik xkena splash dgn air,
klu kene mmg aku terus cuti,balik rumah,membuta...
pastu suh cah saman malu on behalf..hehehehe..
mmg x la kannn..
nasib baik xlame lagi abes contract,
n pastu jadi penganggur tegar sementara cah bukak kedai sendiri...*wink

Kantuk is a friend of mine...

Friday, June 24, 2011

Teori Bodoh

Aku selalu sangka:

"Klu kite slalu berak kat jamban duduk,bontot akan kemik,kempis n lack isi,
in different,klu kite berak kat jamban cangkung, vontot akan besar n kembang dgn jayanye, so boolat"

hahahahaha...kedengaran bodoh?wateverrr....

tp seriously speaking, xpuas klu berak kat jamban duduk,
the shit thing cannot keluar la,
jamban cangkung is more comfortable n release the shit easily,hehehe..
wakakaka...no need kinohimitsu mehhh....

note:pagi ni minum kinohimitsu,memanjang sendawa...bersahut sahutan plak tu...nak kentot lorhhh...(-_' )

***teringat back then,mase cah pitam ke ape tah, sbb nangis tanpa henti,pastu die mcm sesak napas mcm tu ,pastu ade mak guard ni urut2 cah, pastu mak guard tu plak yg beriya2 sendawa....lawak giler,geli pon ade dengar sendawa die....hahahahahaha..